Enkle tegninger - få inspiration

Enkle tegninger – få inspiration

Hvordan er det nu, at man tegner en edderkop, en ugle, en kirke, et egetræ eller en karrierekvinde? Og hvordan kan man på enkelt vis illustrere en følelse, f.eks. jalousi, stress, kærlighed etc?

Når du udarbejder Mind Maps er enkle tegninger tit en fordel. I bogen finder du et kapitel om at tegne – men her på siden kan du hente inspiration til flere tegninger. Alle tegninger er tegnet af Claus Bekker Jensen.

Hent et samlet idekatalog med mennesker, dyr, bygninger, natur, traditioner – jul, påske, halloveen og meget mere. Du kan også hente en enkelt side, se nedenfor.

Hent en wordudgave af ovenstående tegninger.

Hent en wordudgave af ovenstående tegninger.

Hent en wordudgave af ovenstående tegninger.

Hent en wordudgave af ovenstående tegninger.

Hent en wordudgave af ovenstående tegninger.

Hent en wordudgave af ovenstående tegninger.

Hent en wordudgave af ovenstående tegninger.

Hent en wordudgave af ovenstående tegninger.

Hent en wordudgave af ovenstående tegninger.

Hent en wordudgave af ovenstående tegninger.

Hent en wordudgave af ovenstående tegninger.

Hent en wordudgave af ovenstående tegninger.


Fantasiøvelser

Fantasiøvelser

Du kan træne evnen til at få nye kreative idéer. I disse øvelser skal du tegne et eller andet i kvadraterne. Vær ikke bange for at tegne noget skørt – alt er tilladt. Du kan lave øvelserne alene eller sammen med en makker, hvor I skiftevis udfylder et kvadrat.

Her kan du hente fantasiøvelse 1.
Her kan du hente fantasiøvelse 2.


Uddrag fra bogen

Uddrag fra bogen

Mind Map metoden har været kendt i efterhånden en del år. I Visuel Mind Mapping kombinerer vi de allerede kendte Mind Map metoder med nye visuelle metoder.
Se, hvad bogen indeholder:

HER kan du hente en pdf-fil af bogens indholdsfortegnelse.

HER kan du hente ”Visuel Mind Mapping – en introduktion”


Om forfatterne

Om forfatterne

Kirsten Andersen

Konsulent, ejer virksomheden Mnemosyne kurser & forlag. Gift, mor til to – Kristin og Ulrik.
Jeg holder kurser, seminarer og foredrag om Mind Map teknik, Planlæg bedre – får mere tid, Bedre møder, Forhandlingsteknik, Præsentation og argumentation, Målrettet læsning mv. Jeg gennemfører blandt andet åbne kurser gennem Teknologisk Institut i Mind Map.

Medvirkede i DR2 programmet “Et bedre liv” med et indslag om Mind Map.

Bogen “Visuel Mind Mapping” er omdannet til e-lærignskursud som Moderniseringsstyrelsen tilbyder alle statsansatte.

 

Claus Bekker Jensen

Konsulent og illustrator, ejer firmaet “Visuel Vision”. “Skab forståelse gennem fælles billeder” er min grundlæggende filosofi som formidler. Jeg underviser primært inden for det visuelle/grafiske område på kurserne: “Grafisk facilitering”, “Visuel og kreativ formidling” og “Visuel Mind Mapping”. Virker desuden som visuel referent ved konferencer, workshops o.lign. Som illustrator arbejder jeg bl.a med illustration af bøger, publikationer og kursusmaterialer.


Anmeldelser

Anmeldelser

En materialevurdering er skrevet af en bibliotekar eller ekspert til brug for vurdering af anvendelighed i biblioteker.

Her er en lektørudtalelse fra Dansk BiblioteksCenter. Kun få bøger får lektørudtalelser, men alle Mnemosyens bøger er sluppet gennem nåleøjet og har fået flotte udtalelser. Lektørudtaleser gives normalt kun 1. gang en bog udkommer. Vi valgte dog at sende den nyeste udgave fra oktober 2015 ind, selvom også 1. udgave fik lektørudtalelse – og jes – den blev vurderet igen

Visuel Mind Mapping- 2015
Inspirerende introduktion til at tegne og skrive mind maps. Bergnet til studerende, oplægsholdere, undervisere, forfattere, talere mm.

Mind Mapping er en anerkendt hukommelsesteknik som denne bog tilfører det visuelle element. Mind maps kan f.eks. anvendes til undervisning, oplæg, taler og skriftlige opgaver. Bogen er bygget på enkle grundregler og husketeknikker. Formålet er at bevare dte store overblik på et enkelt stykke A4 eller A3 papir. der er et afsnit om større oplæg (satelit mind map), mind map for børn og brug af elektronik. Eksemplerne er henter fra privatliv, erhvervsliv, arbejdsliv osv. Bogne er gennemillustreret med mind maps.

Vurdering
Bogen kommer omkring mange områder hvor metoden kan bruges, ligesom den også genenmgår mange former for mind maps. De mange eksempler og redskaber kan enten direkte kopieres og anvendes eller bruges som inspiration til at opfinde egne. Den er letforståelig og kan efterfølgende bruges som opslagsbog.

Andre bøger om samme emne/genre
Denne 4. udgave er udvidet med et 20-siders kapitel om hukommelse. Bogen er en klassiker inden for sit felt, hvor der findes en del andre nyere titel, fx. Mindmaps, 2007

Til bibliotekaren
Et af de klassiske værker som kan afskaffes af alle biblioteker. hvis man er dækket godt ind med materiale om hukommelse, kan man eventuelt nøjes med den ældre udgave.

Erik Nicolaisen Høy


Om bogen

Om bogen

Bogen er den danske klassiker – i en ny udgave fra oktober 2015 – om Mind Map metodens mange muligheder.

Bogen henvender sig til alle, der har lyst til et værktøj, der kan forny og forbedre løsningen af dagligdagens opgaver – lige fra “To do listen” til overblik over store porjekter og overblik over faglitteratur f.eks. i forbindelse med forberedelse til eksamen. Er du selv Mind Map entusiast og øsnker at videregive værktøjet til dine børn, er der også inspiration til dette. I kapitlet “Giv dit barn et værktøj for livet” er beskrevet, hvordan I kan komme i gang – og få lektiearbejdet gjort til stjernestunder.

Bogen danner grundlag for to e-læringskurser “Mindmap som noteteknik” og “Effektiv læsning” som Moderniseringsstyrelsen tilbyder til statsansatte via “CAMPUS – rum for læring” i staten.

Kunne du tænke dig:

At have overblik – også i pressede situationer – det gælder som taler, som referent, som mødeleder, i eksamenssituationer eller …?
At få flere idéer, når du skal i gang med en opgave?
At kunne udarbejde et manuskript, hvor du har alle notaterne på et ark – hvad enten dit indlæg skal vare tre minutter, tre timer eller en hel dag?
At kunne visualisere/tegne dine tanker?
At få de væsentlige notater ned på papiret?
At kunne huske pinkoder, navne og meget mere ved hjælp af sjove hukommelsesteknikker.
At få tips og idéer til, hvordan du kan håntere de arbejdsforhold, der påvirker din koncentration og dermed din hukommelse.
At kunne gennemgå rapporter og anden faglitteratur hurtigt og effektivt, så du har styr på såvel de store linjer som detaljerne?
At kunne hjælpe dit barn til at skabe overblik i forbindelse med stile, foredrag og andre opgaver?

Så er Mind Map sikkert noget for dig.

I bogen er der også en række eksempler på, hvordan du benytter elektroniske Mind Maps.
Bogen “Visuel Mind Mapping” af Kirsten Andersen og Claus Bekker Jensen er på 184 sider, gennemillustreret og i 4 farver. Pris 198,40 kr. + moms + forsendelse.

Her er en såkaldt enkelt Mind Map. Weekendens indkøb. Nye ting tilføjes og placeres, hvor de hører til, efterhånden som du kommer i tanke om dem.


Her er en mere kompleks Mind Map – en såkaldt satellit Mind Map. Her er det planlægning af en 85 års fødselsdag.

Visuel Mind Mapping

Af

Kirsten Andersen og Claus Bekker Jensen