Anmeldelser

Lektørudtalelse
Hvad er en lektørudtalelse? Nogle bøger finder vej gennem bibliotekets nåleøje og bliver udvalgt til at få en lektørudtalelse. Der er tale om en anmeldelse, som primært bibliotekerne benytter, når de skal vurdere om en ny bog skal indkøbes til biblioteket. Her følger udtalelsen af fra lektør Alma Lind Jensen på ”Planlæg bedre – få mere tid”.

Lektørudtalelse (09/42) 2 791 787 9 (A)
Planlæg bedre – få mere tid. – Mnemosyne Kurser & Forlag – 152 sider. – DK 60.13

Anvendelse/målgruppe/niveau
Bogen er ikke kun for ledere, men for alle, der har et arbejde, hvor de selv skal strukturere tid og opgaver.

Beskrivelse
Forfatter/illustratortrioen er ledere af kommunikationsvirksomheder af forskellig art og 2 af dem har samarbejdet om andre bøger. Bogen kommunikerer da også meget tydeligt og overskueligt. Denne er opdelt i 5 afsnit efter en kort introduktion. Den 1. handler om tidsrøvere, og hvordan man kommer dem til livs (telefoner, mails, andre afbrydelser og overspringshandlinger). Det næste giver forskellige værktøjer til at skabe overblik over opgaverne, så de ikke hober sig op og skaber forvirring og kaos. Vi præsenteres for ”Priopladen”, Mind Map, ”Gantt-kortet” mm. I 3. kapitel handler det om at delegere. Mens de 2 sidste kapitler mere handler om at sætte tilværelsen i perspektiv og reflektere. Bogen har en del grafiske illustrationer og farverige, tegnede kommentarer i den humoristiske afdeling samt skemaer. Et visuelt kraftigt udtryk, som er rigtig godt og hjælper til at forstå indholdet.

Sammenligning
Der findes mange bøger om emnet fx Styr tiden, 2007, Få tingene gjort, 2007 og Det vigtigste først, 1998. I stil og opsætning ligner den Bedre mødekultur 2006 og Visuel Mind Mapping, 1998.

Samlet konklusion
En god og overskuelig bog om at styre tiden og planlægge sine arbejdsopgaver. Bogen har mange konstruktive bud, og der vil være noget at hente for enhver.
Ellen Lind Jensen