Forhandlingsteknik – grundlæggende værktøjer og teknikker

Får du altid det, du beder om?
Forhandlingsteknik handler om, hvordan du ved at forberede dig professionelt og mestre effektive teknikker forbedrer dine forhandlingsresultater. På kurset får du en række grundlæggende værktøjer og teknikker, der styrker dine færdigheder, og dermed sikrer dig bedre forhandlingsresultater.

Kursets indhold:

Win-win-filosofien
Kan det lade sig gøre at gennemføre en forhandling, hvor begge parter føler, at de går ud af forhandlingen som vindere? Ja, det kan det. Det handler blandt
andet om at få afdækket parternes virkelige interesser.

Den professionelle forberedelse
Kom bag om standpunkterne og afdæk dine egne og modpartens reelle interesser og behov.

Model der L-Ø-F-T-E-R en forhandling
En universel model, hvori der indgår 6 faser.

Gør kagen større
Undgå at forhandlingen kun kommer til at handle om pris. Ved at tænke kreativt kan begge parter opnå et bedre forhandlingsresultat.

Forhandlerens indflydelsesstil
Hvilken stil er din foretrukne – den undvigende, den eftergivende, den kompromissøgende, den konkurrerende eller den samarbejdende? Hvilken stil er den bedste, hvornår? Hvordan takler du f.eks. en meget konkurrerende forhandler.

21 tricks
”Bad Guy – Good Guy”, ”Salamiteknikken” og ”Vildledende oplysninger” er blot nogle af de 21 tricks, der hyppigt anvendes i forhandlinger. Kan du først sætte navn på et trick, er det nemmere at imødegå.

Byg bro over kommunikationskløften
Sommetider går kommunikationen nemt. Den anden part er med på ideen. Andre gange fungerer kommunikationen ikke. ”Vi kom ikke rigtigt på bølgelængde”, lyder forklaringen. Eller sagt med andre ord. ”Vi fik ikke etableret broen over kløften”. Og uden en bro er det umuligt at overbevise den anden om, at det er besværet værd at komme over på din side.

Sådan er kurset
Kurset er praktisk og jordnært. Du bliver aktivt involveret i forhandlingsøvelser i et forum, hvor fejl er tilladt. Inden kurset modtager du bogen ”Løft dine forhandlinger”, så du har mulighed for at sætte dig ind i noget af stoffet på forhånd.

Målgruppe
Alle der ønsker at få mere ud af deres forhandlinger.

Varighed
Firmakurser tilpasses jeres ønsker. Det kan gennemføres som 1 eller 2 dages kursus. Kontakt: Kirsten Andersen; ka@mnemosyne.dk

Er du mere interesseret i et kort kursus, f.eks. 3½ time kan det også lade sig gøre.

Underviser
Kirsten Andersen, Mnemosyne kurser & forlag