Anmeldelser

Lektørudtalelsen
Hvad er en lektørudtalelse? Nogle bøger finder vej gennem bibliotekets nåleøje og bliver udvalgt til at få en lektørudtalelse. Der er tale om en anmeldelse, som primært bibliotekerne benytter, når de skal vurdere om en ny bog skal indkøbes til biblioteket. Her følger udtalelsen af fra lektør Alma Lind Jensen på ”Løft dine forhandlinger – privat og på jobbet”. Lektørudtalelsen er fra 1. udgave. Bogen er i mellemtiden kommet i en 4. udgave, maj 2024.

Materialevurderinger – uge 2013/31
Lektørudtalelse (13/31) 5 055 037 0 (V)

Anvendelse/målgruppe/niveau
Bogen kan bruges bredt til dem, der måtte ønske at orientere sig i emnet, blive bedre i forhandlinger og ikke mindst til undervisningsbrug.

Beskrivelse
Bogens grundidé er win-win – en forhandling er kun vellykket, hvis begge parter er glade for resultatet. Den benytter sig af en række værktøjer til at klarlægge forhandlingsstrategien og løfte forhandlingen. Hertil anvendes en del skemaer, men heldigvis med henvisning til bogens hjemmeside, hvor skemaerne også kan hentes. Den ret enkle og ikke særlig omfangsrige tekst er fulgt af de humoristiske og illustrative farvetegninger, der understøtter budskabet. Bogen er særdeles konstruktiv og veltilrettelagt.

Sammenligning
Mine regelmæssige kassationsrunder gennem årene viser, at emnet forhandling ikke er særlig hot i biblioteket. Dette gælder også en af de mest roste bøger, som der også refereres til i den aktuelle bog Få ja når du forhandler. Bogen ligner i øvrigt de andre udgivelser fra forlaget med samme forfatter og illustrator fx Bedre mødekultur.

Samlet konklusion
Men har man et hul i samlingen eller vil man have emnet dækket bredt er bogen her med sin faglige kvalitet og forbilledlige pædagogik oplagt.

Lektør: Alma Lind Jensen